onsdag 22. juni 2011

Så stolt, så stolt! Oseana i mitt hjerte.

Jeg er så stolt over å bo i en kommune som har fått reist ett fantastisk kunst- og kulturhus på kun 5 år! Oseana Kunst- og kultursenter i lille Os, er nå bygdens stolthet! Dette  er ett arkitektonisk praktbygg , med like praktfull beliggenhet.


Oseana Kunst- og Kultursenter fra Mobergsviken.

Like viktig er innholdet. Historien bak er en skipsreder Per Grieg sr sitt ønske om ett museum til kunstskattene sine, og han er villig til å bla opp millioner for å få bygd dette her på Os. Men kommunen er villig til å gå lenger, her var det behov for ett kulturhus også. Og gjett om det har blitt det; her er det plass til alle, unge eller gamle, amatører eller proffe! Her har det så langt vært ett flott åpningsprogram, med Havfest som høydepunkt! En folkeopera med mange dyktige lokale talenter. Imorgen står Vamp på scenen! De åpner Osøren Jazz og Bluesfestival.
Med Færingen i underetasjen blir det nok mange gode stunder der nede på Mobergsneset. Smørbrød med varmrøkt hval og en eplesalat som lunsjrett var iallefall nydelig! Solen bestemte tilslutt for å skinne for oss og gjorde utelunsjen med en god venninne fortreffelig! Bølgesvulp og frisk sjøluft!
Så bare kom til Oseana, dere som har muligheten!

Molo til bathavnen, ellers fin å spasere på..

Patrick prøver badetemperaturen i vikjo.
Oseana stikker seg fram mellom busker og trær på hjemveien min.
Alle bildene er tatt av meg, men på 2 ulike turer til Oseana.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar