fredag 23. mars 2012

Godt dansk design- Krenit

Disse er fine, designet i 1953 og regnes som ett designikon. Spør bare en danske!! Designeren er Herbert Krenchel og de lages nå av Normann Copenhagen.. Du får de hos Nordisk rom.


                                              Solen skinner, ønsker dere en strålende dag!

lørdag 17. mars 2012

Knall

                     
                                  Farger, bare må ha det. Dette danske huset gir meg energi....fantastisk




Bildene har jeg sett på trykk, men jeg fant de nå hos Boligmagasinet.dk. Her bor en billedkunstner, nemlig Maggie Kempinska og hennes familie. Flere bilder sees her.

Detaljer

                                               
                                                                     Detaljer fra 1903, bygård i Malmø..

foto
                                                       

torsdag 15. mars 2012

Today - contemporary design from Norway

    Denne vakre telyslykten fra Mijo design kjøpte jeg med meg fra en bytur for lenge siden, er den ikke fin!



 I høst tok jeg turen til Interiør og boligmessen i Greighallen, en super messe for interiørinteresserte. Der traff jeg en gammel klassevenninne og hun introduserte meg for hun som lager disse magiske lyktene,  Flaks for meg, for allerede da snakket vi om butikken min som skulle åpnes og om at disse fine lyktene i keramikk som jeg absolutt burde ha. Nå nylig var jeg og hentet andre levering av lykter til Nordisk rom og mer om dette besøket kan leses her.

tirsdag 6. mars 2012

Hotell så vakkert og trist

Ett helt spesielt hotell var vår nærmeste nabo da vi ferierte i Kroatia i 2004, hvor vi hadde deilige dager i Tucepi. Men  på nabotomten lå det ett forlatt hotell som jeg siden ikke har kunnet glemme. Det ble bygd på 1950-tallet og engang var det nok her fiffen ferierte! Beliggende i en deilig og stor hage med palmer og privatstrand ligger det en arkitektonisk perle etter min mening. Det ble flere turer innom tomten og det var det dette hotellet jeg drømte om der jeg tilbrakte fine dager på stranden. Tenk å sette dette i stand! Det ble med meg hjem i tankene også, og her om dagen dukket det opp igjen. Men det tyder på at det nå også er i samme triste forfatning! Sannsynligvis ble det forlatt og ødelagt under krigen i Jugoslavia.


+



Når sant skal sies turde jeg aldri og gå inn, men det finnes nok av andre som har våget seg inn.
Renovasjon takk, men er nok redd skjebnen blir en helt annen.

søndag 4. mars 2012

Bodil Friele og Hay i lag i sofakroken

Bodil Friele sitt bilde har lenge vært plassert provisorisk på en hylle, men nå er det om sider kommet på veggen der det var tenkt! Ting tar jammen tid, selv om de aldri er så enkle. Hay putene og Louise Roe puten er selvsagt fra egen butikk Nordisk rom. Lampen tok vi med hjem fra bryllupstur i Roma, tenk det er snart 10 år siden.