onsdag 29. juni 2011

Villa G på Hjellestad

 På Hjellstad i Bergen ligger ett fantastisk hus av Saunders Architecture, sikkert kjent for flere. Men det er bare så vakkert, og vakre ting kan sees igjen og igjen. Signaturen til arkitektkontoret er tilstede, myke avrundene hjørner, det er så vakkert. Definitivet min favoritt arkitekt, selveste Todd Saunders. For mer inspirasjon kan dere finne her.







Alle bilder lånt fra www.saunders.no

søndag 26. juni 2011

lørdag 25. juni 2011

Min stemme går til......

Bo Bedre er i gang med kåringen av leserprisen som en del av Bo Bedres Designpris 2011. I fjor ble Tripp Trapp stolen og Vik og Walsøes Alvevase kåret som favoritter. Hvem blir det i år? Mange fine favoritter. Men min stemme går altså til....


Copenhagen! Superfin stol designet av Lars Tornøe for Fora Form.   



Selv om Copenhagen fikk min stemme så har jeg altså andre favoritter. Som Scheisse fra Northern Lighting. Utrolig kul i sitt rette element.





Og så har man denne designklassikeren da; Planet som første gang kom på markedet i 1965. Nå produseres den av Fora Form.

Hva er din favoritt? Her kan du stemme! Fin lørdag til dere!
Bilder lånt fra Bo Bedre og produsenter.

onsdag 22. juni 2011

Så stolt, så stolt! Oseana i mitt hjerte.

Jeg er så stolt over å bo i en kommune som har fått reist ett fantastisk kunst- og kulturhus på kun 5 år! Oseana Kunst- og kultursenter i lille Os, er nå bygdens stolthet! Dette  er ett arkitektonisk praktbygg , med like praktfull beliggenhet.


Oseana Kunst- og Kultursenter fra Mobergsviken.

Like viktig er innholdet. Historien bak er en skipsreder Per Grieg sr sitt ønske om ett museum til kunstskattene sine, og han er villig til å bla opp millioner for å få bygd dette her på Os. Men kommunen er villig til å gå lenger, her var det behov for ett kulturhus også. Og gjett om det har blitt det; her er det plass til alle, unge eller gamle, amatører eller proffe! Her har det så langt vært ett flott åpningsprogram, med Havfest som høydepunkt! En folkeopera med mange dyktige lokale talenter. Imorgen står Vamp på scenen! De åpner Osøren Jazz og Bluesfestival.
Med Færingen i underetasjen blir det nok mange gode stunder der nede på Mobergsneset. Smørbrød med varmrøkt hval og en eplesalat som lunsjrett var iallefall nydelig! Solen bestemte tilslutt for å skinne for oss og gjorde utelunsjen med en god venninne fortreffelig! Bølgesvulp og frisk sjøluft!
Så bare kom til Oseana, dere som har muligheten!

Molo til bathavnen, ellers fin å spasere på..

Patrick prøver badetemperaturen i vikjo.
Oseana stikker seg fram mellom busker og trær på hjemveien min.
Alle bildene er tatt av meg, men på 2 ulike turer til Oseana.

søndag 19. juni 2011

Mursteinsvegg

Drømmer om en rå mursteinsvegg. Slik som i denne funnet hos Bolaget. Marimekkoelementer i innredningen blir heller ikke feil, og taklampen er jo kul da.


Bilde fra Bolaget

torsdag 16. juni 2011

Lenestol i hus

I går kom den på plass, den nye lenestolen i skinn. Nydelig naturlig skinnfarge. Slik jeg ville ha det. Selv om valget falt på den mest praktiske skinnkvaliteten, og ikke deilig analiniskinn. Jeg drømte om det mykeste og fineste, men fornuften vant.... Uansett så er jeg super fornøyd.





Naboene nede i veien


Våger vi oss nærmere, Patrick og jeg..??

Nærbilder

onsdag 15. juni 2011

2 dager igjen til åpning av Oseana

En kjapp tur ned i Mobergsviken med mann og hund. Vi var ikke de eneste, flere tok turen denne fine kvelden. Alle vil se kulturhuset Oseana! I det vi kommer opp på terrassen kommer publikum ut. Pause fra generalprøven til Havfest, mange fornøyde fjes å spore. Sangerene danserene og musikerne har 3 dager til premierevisning. Da tar jeg turen med familien for å se! 2 dager til selve åpningen av kulturhuset på Os.  Knipser noen kjappe bilder, barn skal hentes fra trening.. fin fart hjem igjen.



Vakkert bygg, vakker beliggenhet. Ikke alt er klart, blir nok en byggeplass i lang tid. Leiligheter bygges.

tirsdag 14. juni 2011

Pinsen på hytten

Deilige dager på hytten i pinsen, med sol og terrasse liv. Familiekos og grilling. Perfekt.


Hytten sett fra andre siden av viken, terrassen, stemorsblomst

Ut på tur for å utforske øyen. Denne hytten her ser vi fra vår egen hytte. Var litt spent på forsiden, langsiden vi ser fra vår side lovde så godt.Fin beliggenhet ved sjøkanten . Liker så godt materialbruken, lurer på hvilken farge hytten får. Heldig var vi med returen, regnet kom akkurat da vi kom inn hyttedøren... men heldigvis tittet solen fram igjen.



Ny hytte på andre siden av viken

mandag 13. juni 2011

Groggy

Nei, jeg beskriver ikke dagsformen min. Men det er navnet på en av Northern Lighting fine lamper. Nyhet nå er at den fåes i svart, inntil nå har den bare vært å få med hvit fot. Skjermen er i grått ullstoff.
Groggy står der og liksom sier ; Jeg er kul og jeg er morsom!!

Groggy sort er rykende fersk


Groggy white
Bilder lånt fra Northern Lighting

lørdag 11. juni 2011

Barndomsdrømmen er solgt



Mitt barndoms drømmehus er solgt, nå lurer jeg på hva som skjer med den store eiendommen. I verste fall blir det stor utbygging. Reiser på hytten i dag, lurer på om man kan se noe tegn på hva som skal skje med eiendommen. Jeg håper jeg ser tegn på ivrig renovering som huset fortjener... Om noen timer får jeg kanskje en fornemmelse....
Ha en fin og god pinse!
Edit: Alt ser ut som før, enn så lenge.

fredag 10. juni 2011

Marimekko DIY

En liten inspirasjonssnutt fra Marimekko hvor fansen deler egne tekstilprosjekter med oss.




onsdag 8. juni 2011

Ej Eyes i Oseana

I går var jeg på omvisning i det nye kulturhuset i Os, Oseana. Oseana åpnes 17. juni, og den første uken skal jeg jobbe som frivillig. Flott bygg, kommer nok mer tilbake til selve bygget. Men jeg ble betatt med første øyekast av Erik Jørgensen stolene i resturanten Færingen. Lekker, morsom og med en super komfort! Det kan vi like! Her kommer en smakebit fra leverandøren, senere får det bli skikkelig bilder fra resturanten og bygget!


Her kan dere se litt av bygget under byggingen.

mandag 6. juni 2011

Apotek utenom det vanlige!


Snakk om vakkert apotek! Dette utrolige apoteket finnes i Athen. Fin form på byggverket og nydelig ute og inne. Elsker runde former. Tenk om alle apotek hadde sett slik ut...

Vakker form






               
By night.........Alle foto fra Dezeen

søndag 5. juni 2011

Bookworm






Kartells Bookworm har bodd i min stue lenge.... nå har den fått selskap av noen gamle bøker med patina..Fine kontraster..  Lurer på om jeg skal male en ny farge på veggen bak...
God søndag i fineværet! Etter frokost venter vi ett aldri så lite besøk her i nr 91 og deretter cup med yngstemann.

torsdag 2. juni 2011

Hurrabenk!

                                                    Hva vil du feire?
                                               Hver dag er jo en fest!
                                            Hva med en ballongbenk?


                                          Japansk design funnet hos her

Lysglimt

Vi er i kommet til andre dag i juni, ingenting tyder på sommer...Det er mørkt og trist, og veldig regnfylt. Eneste lysglimt å se nå er lampen i bokhyllen.. la det bli sommer...